Hästsmart

Hästsmart

Vissa dagar är inkorgen lite gladare än andra dagar. Det kom ett mejl… med en förfrågan om att sköta instagramkontot Hästsmart vecka 30! Okej, vilken ära att bidra till denna spännande satsning. Först lite research, länk till SAAB och artikel från Tidningen Ridsport och Hippson. Well here it goes… Ebbas vecka på Hästsmart, sammanställning:

JULY 24

Skärmavbild 2017-08-02 kl. 17.16.23

🔛 Den här veckan blir det en inblick i en startup-grundares vardag, möt Ebba Kierkegaard! Hej säger @ebbakier 👋🏼
Jag utvecklar Scopey, ett ritverktyg och programvara för att bygga banor direkt i mobilen. Gå in på Scopeyapp.com och anmäl intresse för att testa appen, när den är redo för betatester!
@scopeyapp
Jag brinner också lite extra för att fler tjejer och kvinnor utforskar digitalt skapande och ”makerkulturen”, och kanaliserar sin kreativa talang inom teknik-och IT-branchen!
Jag har tidigare engagerat mig i styrelsen i Geek Girl Meetups ideella förening @geekgirlmeetup och Stockholm Makerspace, en kreativ verkstad där labbmedlemmar har access 24/7 med RFID-nyckel. @stockholmmakerspace
En kombination av detta blev att initiativet Makertjej @makertjej såg dagens ljus.
Men vad har detta med hästar att göra? Fortsättning följer… häng med mig på Hästsmart! 💚💙💜💛❤️
#saabisadeln #hastsmart #hästar #ridsportensinnovationer


IMG-5441

Hämtat posten! 💌
Föredrar du mer traditionella kommunikationsvägar? Bli min brevvän genom att posta:
Carrot AB
Box 5219
10245 Stockholm
Carrot AB grundades 2016 för att utveckla produkter & tjänster för ridsporten och hästnäringen. Först ut är Scopey app @scopeyapp 🏁
#saabisadeln #företagande #entreprenör#stockholm #ridsportensinnovationer#innovation #produktutveckling #femtechse#geekgirl #makertjej #hästtjej #vd#verkställandedirektör


IMG-5452

Finns det hästar i storstan? Hur klarar jag hästabstinensen? Utöver diverse statyer så finns det faktiskt en hel del. Stockholm är fantastiskt med närheten till vatten, djur & natur. Sedan jag var liten har jag varit medlem i Beridna Högvakten @beridnahogvakten vars vaktparader är en av de största turistattraktionerna. Alla medlemmar äger gemensamt ca 70 hästar som finns på kavallerikasern mitt i stan. När jag tog upp ridningen 2011 gick jag med i Svenska Blå Stjärnan  @svenskablastjarnan @sbs_stockholm som har förtroendet att hjälpa till med motionsridning av hästarna på helgerna. Det är ett kul gäng, som ibland arrangerar kurser och det har varit en och en annan snögalopp över Gärdet och Södra Djurgården, men vanligtvis är det en timme skritt och trav i Lill-Jansskogen som gäller. Härligt att kunna hjälpa till att få ut hästarna på sköna turer i naturen. I vintras sa jag dock upp min plats för att kunna lägga mer tid på min egen lilla uppfödning som börjar bli stor, mer om det i ett annat inlägg!
Tack häst-Stockholm, hoppas att traditionerna bevaras och att möjligheterna för att hålla häst och träna i den gröna stadsmiljön utvecklas ännu mer i framtiden! Det vill jag gärna bidra till!
#saabisadeln #ridsportensinnovationer#hästar #stockholm #stadsmiljö #djurgården#beridnahögvakten #kavkas#svenskablåstjärnan #försvarsmakten


1-R-EeVLzHUXuwqL7xWTQqNg

Min kanske främsta anledning att bo i #stockholm just nu är att det har blivit ett gynnsamt klimat för startups, det är ett helt ekosystem och växer upp nya företag ungefär som i en bakterieodling i ett labb!

Här är ett finfint urval av investerare, framgångsrika startupbolag (unicorns), arbetsmiljöer (coworkingspaces och inkubatorer eller acceleratorer), m.m. sammanställt av Invest Stockholm. Läs mer, gå till källan.
För ett par år sedan bjöd Invest Stockholm in till workshop om jämställdhet inom IT. Det händer lite då och då, att det arrangeras speciella event för att boosta och lyfta upp kvinnliga grundare av startupbolag. Redan 2013 tror jag det var, arrangerade jag och mfl i Geek Girl Meetup @geekgirlmeetup ett event på tema Startups på SUP 46 @sup_46 då bland annat Annika Lidne gav en intro till begreppet #startups och Pernilla Alexandersson på @addgender berättade om en rapport där det framkommit att (ur en investerares synvinkel) unga män ses som lovande men kvinnor ses som oerfarna, därav att flest investeringar går till team med manliga grundare.
Situationen är dock fortfarande att ungefär 9 av 10 techinvesteringar går till män. Läs mer på @didigital och @breakit_se som bevakat ämnet den senaste tiden.
Jag har dock inte drabbats ännu då jag vill ha kommit lite längre innan jag börjar ta in investeringar i bolaget. Men av egen erfarenhet så vet jag att de statliga stöden genom #vinnova och #alminumera även tittar på om teamen är jämställda och om produkten bidrar till något av hållbarhetsmålen. En trend i rätt riktning och jag bidrar gärna till att uppdatera normerna för vem som kan vara en startupgrundare 🤓✌🏼️
Jag har fått mycket boost såklart genom att ha studerat på KTH och entreprenörskapsskolan SSES #sses men också av att jag har kunnat följa enhörningen Mojang #minecraft på nära håll sedan företaget startade upp 2010. Jag har också jobbat för en entreprenör och det är väldigt lärorikt att ta några sådana år innan man kör sin egen grej. Lycka till med ditt företagande! Hör av dig om du vill bolla idéer eller träffas på nån meetup! / @ebbakier @scopeyapp
#saabisadeln #ridsportensinnovationer#hastsmart #sthlmtech

JULY 25

IMG-5477”Look like a girl, act like a lady, think like a man, work like a boss” 💋👔 ☕️💤
Kaffekopp från Coffee Circle i Berlin – ett företag som tar ansvar för hela produktens livscykel, ”från jord till bord” och tillbaka.
#saabisadeln #genderbender #mindset#morgonkaffe #mustach


Ibland händer det riktiga lyckträffar när man träffar folk eller när man slår på radion – ”serendipity” eller upptäkter som händer lite slumpartat.

Skärmavbild 2017-08-02 kl. 17.21.52

Idag handlade det om det senaste inom psykologin, GRIT, på @kroppochsjalp1
Grit betyder drivkraft, uthållighet, envishet, att lyckas med något långsiktigt mål, att vara ihärdig (ha stamina) trots motgångar. Grit är en egenskap som kan tränas upp och inget ”statiskt” personlighetsdrag (googla på Growth Mindset, lär dig bli mer dynamisk i ditt tänkande och förhållningssätt till lärande och utveckling) och Grit förenar entreprenörer och idrottare. Med stor passion genomför vi våra mål och känner ofta ett högre syfte med det vi gör. Vi är resilienta (resilience) och arbetar hårt, det är genom ansträngningen som man utvecklas.
Länge har det varit fokus på Talang, att kunna klara saker utan ansträngning, men nu pågår ett skifte mot Grit. Som ledare, lärare etc handlar det mycket om att uppmuntra ansträngningen snarare än resultatet. Om en talang hela tiden får höra hur duktig hen är, tröttnar talangen snabbt. Men om någon till synes mindre talangfull får beröm för sina ansträngningar kommer hen att känna större motivation att bli bäst eller lyckas på sikt. Att bli duktig på något är ett maraton och det gäller att hålla sin plan varje dag, år ut och år in.
Några tankeställare:

  • Se framgången i processen ”hur man gör” och få styrka att ta dig an större utmaningar
  • Ta inte motgångar personligt, lär dig hantera misslyckanden snabbt och gå vidare
  • Gör svåra saker och var beredd på att bli frustrerad och misslyckas
  • Fråga dig själv om du är nöjd med prestationen snarare än att stirra blint på resultatet

En person som lyftes fram i programmet är Andra Farhad, @borshajen Som sa att revanschlust är en bra drivkraft. Det gäller att jobba hårt, tro på sig själv och att vara besatt av det man brinner för. 💪🏼
Många entreprenörer och idrottare är besatta av att motbevisa folk eller fakta, ”du kommer inte klara det”, ”så har vi aldrig gjort, det funkar inte”. Man ger sig inte förrän det lyckats.
Det sägs ju att hästtjejer ofta blir bra ledare. Kanske är det på grund av att vi utvecklat egenskapen Grit?
#saabisadeln #grit #mentalträning #drivkraft#envishet #idrottare #entreprenör #ledare #företagsledare #egenskap #growthmindset #utveckling #lärande

 

JULY 26

IMG-5491

Det här med ”grit” har jag verkligen fått känna på senaste året. Det är tufft att komma i mål med en kommersiell produkt, till skillnad från att göra ett hobbyprojekt för sin egen skull (som innovationer ofta börjar som – en idé som utvecklas till prototyper som blir en produkt som matchar sin marknad). Någonstans i den krokiga processen bestämde jag mig för att satsa. Och för att bli klar det här århundradet så behöver man ta hjälp utifrån. Tricket, som ledare, är att hitta individer som är bättre än du själv på olika delar. Som ledare måste du kunna lite om allt för att kunna ta bra beslut, men du måste kunna lita på dina medarbetare att de sätter sig in i detaljer och löser problemen som uppstår.
Hittills har jag Almi att tacka, dels för ett förstudiestöd på 25 tkr för att undersöka marknaden och testa prototypen med användare, och dels ett litet innovationslån som gör att jag har möjlighet att visstidsanställa för att färdigställa en första version av @scopeyapp
Sedan hoppas jag att marknaden tar vid och att jag alltså börja sälja produkten för att kunna finansiera vidareutvecklingen! Men det är inget som är linjärt med de här krokiga processerna så det gäller att ha en plan B och plan C.
En sak som jag lärde mig av en kvinnlig entreprenör som jag arbetade för, var att ta hjälp av studenter och unga människor. Som startup kanske man inte kan garantera en viss längd på uppdraget och man har inte oändligt med resurser (som konsulter eller mer seniora utvecklare vill ha). Det känns kul att kunna betala ut lön och samtidigt ge en erfarenhet som bygger portfolion. Det blir en win-win.
Eftersom jag gärna vill rekrytera kvinnliga utvecklare så frågade jag en sådan, men hon rekommenderade en kollega. Det var så jag hittade Kalle. Och han i sin tur rekommenderade Alex. Ibland är det bara att inse att killarna inom IT är fler, och att man i alla fall försökt! Jag är jätteglad att jag hittat Kalle o Alex som är riktigt goa killar och ”grittiga” problemlösare ☺️👌🏼
På bilden skålar jag med Club Mate med Alex idag på #openlab och Kalle träffade jag vid Slussen i söndags ☀️
#saabisadeln #sommar #clubmate#högkoffeinhalt #utvecklare #almi#löning


Foto 2017-07-24 09 29 58

Längtar till mina hästar! Längtan efter att få hänga i hagen, träna och avancera, delta i tävlingar och aktiviteter; det är livet 😍
När jag studerade hade jag uppehåll, men samtidigt som jag tog upp ridningen på K1 i december 2011 så fick jag också ett sto från en vän (min gamla ridskolekompis, galopptränare och veterinärstuderande Annika Källse)! Vodka Luge hette stoet, hon hade gått fem år på galoppen med ett antal segrar. Hon togs ur träning pga en lätt senskada, och jag tog chansen att testa att avla fram en ny Butterfly Flip! Jag tävlade själv som mest när @malinbaryard och Flippan var det bästa ekipaget i världen, så det har givetvis inspirerat mig massor!
Våren 2012 var jag med på Lövstas hingstvisning @lovstastuteri och bestämde mig för Clinton II som precis hade kommit in från Tyskland, som en början på samarbetet med PS – vilken timing! När jag var där så frågade jag också Strömsholms unghästansvarige om han kunde rekommendera något ställe där ston och föl kan gå på stora kuperade marker och utbildas som unghästar. Han rekommenderade Hjelmskyl Avel och Sporthästar @hjelmskyl_sporthastar Jag hade för mig att jag läst om det i Tidningen Ridsport @tidningenridsport Ett projekt för att föda upp hållbara hopphästar med Ingvar Fredricsson. Det var precis det jag var ute efter, och det har varit väldigt lärorikt att ha mitt sto på Hjelmskyl. Det blev ett föl efter Clinton II och ett efter Corporal VDL. Den första är nu 4 år och nu dräktig med Emmerton – yey!!! Det gäller att vara uthållig med aveln (igen, grit) och det ger mig så mycket att ha ett långsiktigt projekt! Den här längtan är en viktig drivkraft för mig 🤗 och nu på sommaren finns det tid att reflektera och drömma om framtiden, få ny energi! ☀️☀️☀️
Att utveckla teknik tar också tid och man lär sig att ha tålamod, att ta små beslut varje dag som tar en i rätt riktning, och att ha målbilden klar för sig! Så lätt ger man inte upp, idag är ännu en dag med @scopeyapp 🤓✌🏼️
#saabisadeln #hästavel #swbsåklart#energi #drömma #längtan #hästar#drivkraft

JULY 27

Skärmavbild 2017-08-02 kl. 18.15.02I år var jag på Falsterbo Horse Show och bara njöt och hämtade nya krafter 🤗 En fantastisk plats att inspirera och inspireras, sammanfattat i citatet nedan:
#Repost @scopeyapp with @repostapp
・・・
Inspiring quote from the show director Jana Wannius at Falsterbo Horse Show: ”Horses are fantastic magnets to greatness. They gather great people, doers, hard workers, visionaries, people who dare to think outside their comfort zone, people who are big entrepreneurs and who know how to care and to slowly grow talent.
This is our playing field, and this is why this sport is so interesting. On a horse, we are all equal, men and women, rich or poor. It is the connection with the horse we enjoy, the language and the capacity we create together with the animal that is our highest win.” Source: Falsterbo Magazine 2017. Text & photos: Sara Silfverberg.
#falsterbohorseshow#equestrianinnovation #innovation#greatness #horses #equestrian#equality #sports #entrepreneurs#visionary #doer #divergentthinking#accelerate #ideas #connection#empathy #leadership #talents#janawannius


IMG-5535

Vi är många som kämpar därute med de medel vi har. Jag, liksom många andra, drömde om att rida på högsta nivå redan när jag började på ridskolan. Kanske berodde det delvis på att vi ridskoleungar fick vara med på invigningen till ryttar-VM i Stockholm 1990, i en käpphästkadrilj, och att jag drabbades av Milton-feber och härmade John Whitakers ridstil när vi började hoppa studs på ridlektionerna. Målbilden fanns redan som 7-åring att jag hoppade 1,60 m och jag sträckte mig fram över ponnyns hals för att ge tillräckligt med eftergift, men min snälla ridlärare sa att jag kunde räta upp mig för det var bara en studs.
På ridskolan finns det en väldigt tydlig hierarki och om man är tävlingsinriktad som jag är, triggar det en att avancera och komma upp i bättre grupper. Likaså systemet med sköthästar och att så småningom bli medryttare.
Men när man kommit så långt man kan inom ridskolans trygga värld, vad gör man då? Jag hade turen att få ärva en rutinerad ponny, och det var ingen självklarhet eftersom jag växte upp med en ensamstående mamma och bror. Att säga ja till häst var ett val som medförde att välja bort mycket annat.
För att utveckla sig själv och de hästar som man får möjlighet att ta hand om, det är en lika krokig väg som jag tidigare beskrivit, att utveckla en ny produkt. Man får ta hjälp av folk man litar på och testa sig fram efter bästa förmåga. Det kan dock professionaliseras genom olika satsningar, exvis #Sthlmtech med alla aktörer och stödsystem, men i slutändan är det du och din produkt, ungefär som du och din häst.
För mig är det en enorm glädje i att göra så mycket som möjligt själv och se förändringen från ”före” till ”efter”. Läste en intressant diskussion om detta att numera köper sportens utövare till sig framgång snarare än att göra det hårda slitet själv, och Katie Prudent menar att amerikansk hoppsport på så vis blir ”dummied down”. Jag instämmer med amatören som skrev tillbaka, att det är svårt att hitta en väg framåt om man är talangfull men utan större resurser. Men återigen är det nog grit och viljan som avgör i slutändan. Det är ju för övrigt viljan vi vill ha i våra hästar, oavsett stamtavla.
#saabisadeln #utveckling


Skärmavbild 2017-08-02 kl. 18.19.13 ”In serenity there is power” – I lugnet finns det kraft. En av hemligheterna bakom Luciana Diniz framgång. Jag blev så glad när Luciana kom 2:a i Rolex Grand Prix i Aachen, Große Preis von Aachen. Luciana var den bästa kvinnliga ryttaren på OS 2016 med sin 9:e plats med Fitty, Fit for Fun. En tid senare fick hon ett olyckligt fall och skadade foten, men nu är hon tillbaka på topp. Luciana är en av de ryttare som verkligen delar med sig av sin entusiasm och kunskap. Följ henne för verklig inspiration! Hon blir också genuint glad över att skapa tillsammans med andra och postar bilder och texter från fans. När hon postade utmaningen ”Butterfly exercise” så ritade jag upp hennes handskisser i Scopey @scopeyapp och prototypade hur det skulle kunna se ut, om någon som Luciana skulle vilja rita upp och dela hoppövningar. Luciana blev jätteglad och postade mina bilder till sina följare, och kom med idéer och gav feedback på min design. Det är verkligen ovärderligt att hitta personer som Luciana, riktiga eldsjälar. Alla har vi olika förutsättningar men personer som Luciana utvecklar inte bara sig själv utan vill få med andra på tåget. Det är en riktig förebild det!
Eftersom jag inte är världsbäst på banhoppning 😜 så kan jag istället vara en förebild inom digitalt skapande och gör-det-själv, DIY! Jag hade kunnat dra in massa kapital och låta en byrå göra appen åt mig, men eftersom jag har bakgrund inom tech och vill utvecklas mer inom IT så väljer jag hellre den vägen. Återigen, vi har alla olika förutsättningar och vi går olika vägar som passar i olika situationer!
För att inspirera fler att komma igång med digitalt skapande och att förverkliga idéer har jag engagerat mig mycket de senaste åren inom makerrörelsen, maker movement! Mer tips och trix i kommande inlägg 🏋🏼 / @ebbakier
#saabisadeln #förebild #gördetsjälv #digitaltskapande #ridsportensinnovationer
#Repost @luciana_diniz11 with @repostapp
・・・
One of the secrets that we will all practice together in the G.R.O.W. week // um dos segredos que nós vamos trabalhar juntos na minha clínica #riding#clinic #jumping #horse #emotions#serenity #fitty #fitforfun #successphoto by @luciana_is_my_queen#thankyou

 

JULY 28

Skärmavbild 2017-08-02 kl. 18.20.56Under min studietid på KTH och SSES (Stockholm School of Entrepreneurship) och som ”young professional” på första konsultjobbet engagerade jag mig mycket ideellt. Det leder ofta till utveckling, divergent tänk, breddat nätverk, nya uppdrag, och kan vara kännas riktigt givande.
Ett av de mer meningsfulla förfrågningarna kom ifrån Teklafestival @teklafestivalsom startade upp 2015 som en teknikfestival för deltagare mellan 11-18 år som identifierar sig som tjejer. Artisten Robyn hade fått KTHs stora pris och istället för att hålla en inspirationsföreläsning för studenterna så ville hon arrangera en festival för nästa generations studenter, och få fler kvinnor att experimentera med teknik och digitalt skapande.
Teklafestival blev enormt kraftfullt i att uppdatera normerna om vem som kan vara tekniskt intresserad och varför. Jag som då var engagerad i valberedningen på Stockholm Makerspace gjorde ett utrop bland medlemmarna och vi blev 10 personer som tog fram workshopen Digibling som vi genomförde på Teklafestival. Vi kallade initiativet för @makertjej
Min erfarenhet från Geek Girl Mertup är att det är kraftfullt att lyfta fram kvinnliga förebilder, allt ifrån workshopledarna till tekniken vi använde oss av, i det här fallet @adafruit som är ett bolag i NYC grundat av en kvinnlig ingenjör.
Numera finns det så många initiativ för hen som vill komma igång med programmering och förverkliga produktidéer. Det är inte bara viktigt för att kunna göra en app… utan det är hela industrin som behöver mer digital kompetens, Industri 4.0 som det också kallas.
Här är några kom-igång-tips:

Happy hacking! (I det här fallet menar jag inte att galoppera utomhus utan att programmera ihop någon cool grej!) 🏇💻
@ebbakier @scopeyapp
#saabisadeln #digitaltlärande #kodboken#teklafestival #makertjej #webbstjärnan#startup #kodcentrum #utvecklare#internetstiftelsen #internet #hästtech#teknisk #oteknisk


IMG-5543Idéer kan komma när som helst och då gäller det att fånga dem, på exempelvis en servett!
Idéer och innovation har länge behandlats ”ad hoc” dvs när de kommer, av idébäraren.
På senare år har innovation blivit mer strategisk och det finns massor med modeller och processer som kan guida och leda arbetet, innovationsledning.
Om man har identifierat ett problem eller om det behövs en förändring, kan man använda sig av denna enkla modell:

  • NOW: beskriv nuläget, vad vill du förändra?
  • WOW: beskriv framtidsvisionen eller målbilden, vad vill du uppnå?
  • HOW: beskriv genomförandet, hur ska du gå tillväga?

Om det är ett litet gap mellan dessa lägen, går det rätt snabbt och enkelt att genomföra, men om det är ett stort gap kan man behöva identifiera milstolpar eller steg på vägen för att uppnå slutmålet. Det kallas backcasting om man börjar i visionen och går baklänges för att komma fram till ”om jag behöver detta, förutsätter det att jag kan detta”…
Denna enkla lilla modell funkar på allt, om du vill utveckla dig själv eller din häst, eller din produkt eller företag, eller att göra en hel bransch mer jämställd eller vad det nu kan vara; en enkel mental modell för all slags förändring.
Tips om du gillar att organisera innovation: kolla upp Design Thinking #designthinking
Det forskas en hel del på kreativa men effektiva innovationsprocesser, och att kunna facilitera sådana, med samverkan och allt vad det innebär, är en konst i sig!
Ha en riktig skön fredag! / @ebbakier@scopeyapp
#saabisadeln #vision #förändring #nuläge #idé

JULY 29

IMG-9005 This guy! @thevraket förhör läxan: Vilka datatyper har Lua?
– Number, String, Boolean, Table, Function, Nil, … sen var det inget mer va???
Sommarens fluga är att göra små pixliga spel i Pico 8, https://www.lexaloffle.com/pico-8.php
Bild från Falsterbo. / @ebbakier@scopeyapp
#saabisadeln #programmering #spel#falsterbo #spelutveckling #brogrammer#pojkvännen


 Idag printar jag enhörningshorn! Vill du ha ett på posten? Förts till kvarn! 🤗 Mejla din adress till: hej@ebba.nu
Använder @adafruit STL-fil, ”3D Printed Unicorn Horn” laddas ner från @thingiverse
Halverar storleken för att kunna skicka som vanligt brev i rulle, < 3 cm i diameter.
Piffa till ditt pannband, keps eller sy i pannan på din gosedjurshäst… eller peppa för att bygga ett unicorn-bolag!
På filmerna så justerar jag Cad-filen i Tinkercad @tinkercad som är ett enkelt cad-program som är gratis, direkt i webbläsaren!
I Cura halverar jag storleken och kollar att printen blir bra, lager för lager. I Cura ställer man in skrivarinställningarna och exporterar en G-fil till SD-kortet som man matar in i skrivaren.
Skärmavbild 2017-08-02 kl. 20.52.29Min skrivare är en @ultimaker som är snygg, pålitlig och lättanvänd, inte billigast men bäst 🤓✌🏼️
3D-printing är ett bra sätt att testa idéer, från skisser på servetter och papper, till att man ritar upp en cad-modell och printar. Man kan göra olika design och snabbt testa med användare vilken variant de tycker bäst om.
Är du intresserad av produktutveckling? Kolla in #rapidprototyping
#saabisadeln #3dprinting #enhörning

JULY 30

C5502F9E-3033-4579-89DF-111287ED371EPå samma sätt som att 3d-printing kan användas för att utveckla och testa prototyper till fysiska produkter, så finns det en hel del verktyg för att utveckla och testa digitala prototyper.

Som startup är det också kul att kunna lyfta upp andra startups och använda varandras produkter och tjänster. Jag har haft mycket nytta av @weld_io när jag började testa Scopey @scopeyapp med användare. Med Weld kunde jag snabbt få upp en landningssida med en ”sign up” mejllista. Eftersom jag haft fokus på att utveckla själva appen Scopey ville jag i det läget inte lägga någon tid på hemsidan. Men nu har jag gått vidare till nästa steg i utvecklingen och med Alex och Kalles hjälp håller vi på med en ”riktig” hemsida med all funktionalitet som krävs för Scopey, att kunna spara banor osv.
Spana in Weld om du vill testa dina idéer genom att göra en mockup och snabbt få igång en hemsida!
Gänget bakom Weld har dessutom en Facebookgrupp som heter ”Jag har en app-/webbidé men behöver hjälp att komma igång”. Och anmäl gärna ditt intresse att testa Scopey på Scopeyapp.com 🎉
Kanske gör du din nästa hoppövning eller ditt nästa kür-program med Scopey?
#saabisadeln #ridsportensinnovationer#mockups #prototyper


IMG-5587Sista inlägget för min del – tack Saab för att få vara del av en spännande satsning! ⚡️💻🏆
Här är en banskiss från SM Seniorer omgång 3 final! Banbyggare Peter Lundström. Fantastiska banor och tävlingar på Sundbyholm @sundbyholmsfamiljen 💐
Den nedre banskissen har jag ritat i Scopey med iPad. Peter har gett mig tips och pepp under utvecklingen av Scopey, vilket gjort att jag vågat satsa och ta ännu större ”scope” i det här projektet. Det har i sin tur lett till ännu fler hejarop, ingen nämnd ingen glömd 💜

Första året när jag bara hade kommit igång med att programmera någon vecka, så tryckte jag upp t-shirts till Daniel och mig! Mest för att det var en kul grej.
Året efter, när jag vågat visa upp prototypen för Peter, så hängde jag med Svenska Ridsportförbundet @svenska_ridsportforbundet till CHIO Aachen för att ställa ut och ta in input från världens bästa banbyggare och andra aktiva inom ridsporten. I samband med det tillverkades ett Scopey-hinder och det landade sedan på Sundbyholm och var med på SM. Ett hinder är lite större än en t-shirt, men ett bra trick för att hålla peppen uppe!
När vi har lanserat en första version av Scopey hoppas jag kunna vara ute mer och marknadsföra, med hinder och t-shirts! 😁
Så, tack för mig och på återseende, den här veckan har blivit som ett ”sommarprat” för min del. Reflektera, drömma, få ny energi! Och jag säger som dagens sommarvärd, författaren Fredrik Backman, att om du vill börja koda – sätt dig ner idag och skriv en rad kod. Det kommer vara jobbigt, men hör gärna av dig om några år när det är du som är gästgrammare, så kan vi ta en kopp kaffe och prata om ridsportens innovationer!
Läs gärna mer om mina projekt på www.ebba.nu och hör av dig, jag finns på @ebbakier och @scopeyapp och @makertjej eller via e-post: hej@ebba.nu eller hello@scopeyapp.com 💌
💚💙💜
Ha en skön fortsättning på sommaren!
#saabisadeln #ridsportensinnovationer #prototyper #hinder #möjligheter #sommar #koda #scopeyapp


Skärmavbild 2017-08-02 kl. 21.00.53En badrumsselfie bara, sen drar jag! Hihi
✌🏼️👌🏼👍🏼🙏🏼👏🏼👋🏼 / @ebbakier @scopeyapp
#saabisadeln #hyss #tackochhej


THE END