Startup

Jag är en sådan som har 1000 idéer. Scopey har växt fram över tid och är något jag brinner för. När jag tävlade i banhoppning i tonåren brukade jag rita upp banskisser och hoppövningar, och älskade att det blev mer tekniskt finlir ju högre upp man kom. Jag fick idén till Scopey för några år sedan när jag lade märke till att många ridsportorienterade tidningar och bloggare lägger upp bilder på banor och ridövningar på nätet och att alla använder olika symboler och system. Jag tänkte att det vore kul att göra ett mobilt verktyg för detta och på samma gång försöka systematisera och förenkla processen.

I juli 2015 slog jag slag i saken och tillsammans med  Daniel Brynolf började jag att programmera en app för att rita hoppbanor. Under första halvåret lade vi tid på det vid ungefär tre tillfällen, som en hobby för att jag ville bli bättre på programmering, och då hade jag inte alls tanke på att starta företag. Namnet Scopey kom till mig på vårvintern i år (2016) och sedan mars ökade tempot. Då var jag på Hästföretagarforum och passade på att visa upp en prototyp för ryttare i världscupfinalen och banbyggaren Peter Lundström. Tack vare fantastisk feedback vågade jag hoppa på möjligheten att åka med Svenska Ridsportförbundet och ställa ut under en av världens största hästfestivaler, CHIO Aachen, då Sverige var värdnation 2016 och höll i öppningsceremonin med invigning av Drottning Silvia. Ett stöd från ALMI möjliggjorde satsningen att komma ut tidigt och testa med användare.

För den fortsatta satsningen har jag startat aktiebolaget Carrot AB med verksamhetsidé att utveckla nyskapande produkter inom hästnäringen, och Scopey är det första varumärket i portföljen. Oavsett hur det går på den entreprenöriella färden är Scopey ett jättekul och givande projekt att hålla på med, som grundar sig i min kärlek till hästar och ridsporten och som tar sig uttryck genom digitalt skapande!

Här är en preview av iOS-appen som vi gjorde under Falsterbo Horse Show i juli 2016:

De tilltänkta användarna av Scopey är banbyggare, tränare och ryttare från hela världen. Ridsporten och speciellt banhoppning är en global sport som växer. Jag har fått bra respons både från etablerade banbyggare som gärna testar något nytt, då de idag använder en programvara för PC som kostar tusentals kronor, och tränare som brukar rita för hand och gärna vill kunna organisera sina övningar och dela med sig till sina elever på ett smidigt sätt. Att ta in önskemål och feedback från alla dessa grupper är ovärderligt under utvecklingen av Scopey.

Scopey-hindret:

Hur inreds bäst en monteryta på 2*4 meter? Jo, med ett hinder såklart! Som utställare i Aachen Village så kontaktade jag Isabel Rothenberger som driver IsiTrade och hon tillverkade det här fina hindret hos sin far Frank som är världsledande banbyggare och hindertillverkare genom sitt företag CARO.

scopey-jump

Scopey i media:

Datum Media Rubrik Text
20160802 Hippson Bygg banor enkelt med en app i telefonen Annika Grundberg
20160805 Tidningen Ridsport Appen som täcker hålen i hoppningen Anna Nyberg
20160907 Frida Tech Lista: 12 coola tech-tjejer som du bara måste ha koll på Emelie Anderberg
2016 Kodboken.se Ebba får hästar att hoppa Kodcentrum
20170630 Hästsmart.se ”En liten hejarklack världen över vill se Scopey” Hästsmart
20170714 Hästsmart.se Hallå där Ebba Kierkegaard! Hästsmart

Testa Scopey!

Scopey är under utveckling och en testversion blir tillgänglig innan release. För mer info, FAQ och intresseanmälan, gå in på Scopeyapp.com, samt följ Scopey’s kanaler i sociala medier. Hashtag: #scopeyapp