Hej!

Välkommen till Ebba.nu. På den här sidan visar jag upp mina olika intresseområden och saker som jag jobbar med. Undrar du om min bakgrund, utbildning, jobb, hur jag blev intresserad av teknik och innovation?

Tidigt 00-tal studerade jag naturvetenskap på gymnasiet, jag har för mig att jag tog datakörkort i någon kurs och gjorde en hemsida i ett specialarbete. Jag kommer ihåg att min mamma plöjde pärmar på nätterna och höll kurser i databashantering och min bror plöjde böcker i C++ eller Java och plockade isär datorer, men jag själv hängde mest i stallet och var manisk med träning och tävlandet och pluggade bara inför proven. Hemsidan var i alla fall ett steg i rätt riktning och jag lärde mig grunderna i HTML och registrerade domänet Ebba.nu. Efter gymnasiet jobbade jag i stall en tid och efter det på Comsol som utvecklar programvara för multifysikmodellering, och jag hade en del idéer på produkter som jag ville utveckla. Därför sökte jag mig till KTHs maskinteknikprogram som innehåller en del kurser inom produktutveckling och prototypframtagning.

Under de första åren på KTH upptäckte jag också SSES, Stockholm School of Entrepreneurship, där jag kom i kontakt med intressanta personer som ledde till jobb. I maskinteknikprogrammet ingick det inte så mycket programmering, men vi exponerades för C-kod inom elektrotekniken för att styra en hiss, G-kod för att styra robotar och maskiner i produktionen, och Matlab för tekniska beräkningar inom hållfasthet och mekanik. Då fanns inte Arduino exempelvis som är en ypperlig lärandeplattform för att komma igång att programmera hårdvara. Användarvänliga, billiga och enkla 3d-skrivare som Ultimaker och 3d-modelleringsprogram som Tinkercad fanns inte då heller. För bara 10 år sedan var det en helt annan tid och nu är det mycket lättare och roligare att förverkliga idéer eller att använda nya metoder för att lösa problem.

Det här var lite om min bakgrund. Gå gärna vidare till Startup och läs om min produkt Scopey, till Konsult om du vill veta vad jag arbetat med de senaste åren, Hästar för avelsverksamheten och mitt brinnande hästintresse och Maker för mitt engagemang i makerrörelsen med Makertjej bland annat. Kontakta mig gärna.